Valikko Sulje

Hoidot

HIERONTA
Hieronta on käsin tehtävää pehmytkudoskäsittelyä. Hieronta mm. vilkastuttaa verenkiertoa , pehmittää kireitä kohtia, lisää liikkuvuutta nivelissä, auttaa lihaksia palautumaan ja myös aktivoitumaan.
Hieronta auttaa niin toimistotyöläisen , yksitoikkoisen työnkuvan aikaansaamiin lihasjumeihin, kuin myös huippu-urheilijan kovan treenikauden rasituksiin ja kaikkeen siltä väliltä.
Jokainen asiakas on yksilö ja jokaisen kohdalla on omanlaisensa hoitosuunnitelma. Jokaisen keho vastaa hierontaan yksilöllisesti eikä ole yhtä oikeaa tapaa edetä.

Puhutaan sitten klassisesta tai urheiluhieronnasta ne kulkevat hoidoissani rinnakkain. Hoitoja en erottele tyylien mukaan vaan tekniikoita käytän aina tarpeen niin vaatiessa. Nivelten mobilisointi, aktiivinen ja passiivinen venytys, lihasenergiatekniikat (MET) kuuluvat myös tiiviisti hoitoihini.
Suurin ero klassisen ja urheiluhieronnan välillä mielestäni on se, että urheiluhierontaa tehdään aina huomioiden urheilijan harjoituskaudet. Urheilijalla hoito voidaan toteuttaa myös juuri ennen urheilusuoritusta. Tällöin päätavoite on hermoston herättely tulevaan suoritukseen.

Ennen hierontaa haastattelen asiakkaan, käymme läpi esitietolomakkeen ja keskustelemme mikä on tavoite. Ongelmista riippuen teen ryhtikartoituksen ja testauksia, joiden tarkoituksena on luoda kokonaiskuva ongelmista ja niiden laajuudesta. Aina itse ongelma ei ole siellä missä oire, joten on tärkeää saada kartoitettua kokonaistilanne mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Hoito tapahtuu asiakasta kuunnellen ja on tärkeää kokonaisuuden kannalta että asiakas kykenee rentoutumaan niin fyysisesti kuin psyykkisestikin hoidon aikana. Hoidon aikana soi rauhallinen taustamusiikki ja pyrin tekemään hoitotilanteesta mahdollisimman kiireettömän.
Käsittelyn voimakkuus määräytyy myös aina asiakkaan mukaan. Hetkittäin kipua voi tuntua , mutta paras tulos saavutetaan yleensä kun hoidetaan muutama kerta lyhyen ajan sisällä muokaten lihasta niin ettei aiheuteta liikaa kipua.
Hoitoajat ovat yksilöllisiä aina 30minuutista 90minuuttiin. Hoidettavat alueet mietimme aina asiakkaan kanssa yhdessä olemassa olevien ongelmien mukaan.

BEMER FYSIKAALINEN VERISUONITERAPIA
BEMER®-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon
BEMER®-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta.
Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan niistä kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa iholla, aivoilla, lihaksilla, luilla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset toimia, uusiutua ja toipua.

Terapia ei lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan tiettyä oiretta tai parantamaan tiettyä sairautta, vaan se toimii laajemmin, tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla. Se siis auttaa kehoa toimimaan sillä tavalla, kuin sen luonnollisesti kuuluisikin.

Haluatko tietää lisää hyvän mikroverenkierron merkityksestä sekä, miten voit edistää sitä fysikaalisen BEMER®-verisuoniterapian avulla? Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika testihoitoon. Käy myös minun BEMER Partner -sivulla – osoitteessa relaksoma.bemergroup.com
Kokemuksia Bemerterapiasta www.hellisolujasi.fi


RAINDROP – HOITO
Raindrop hoidon loi Gary Young 1980-luvulla. Hoidosta on olemassa eri suuntauksia ja minulla käytössä on niin kutsuttu Dallas tekniikka.
Raindrop hoidossa levitetään yhdeksää korkealaatuista eteeristä öljyä jalkoihin,selkään ja niskaan. Raindrop hoidossa yhdistyy aromaterapia Young Living -eteeristen öljyjen kautta, Vitaflex – tekniikka, joka on muinaisten tiibetiläisten hoitokeino ja Lakota -intiaanien käyttämä sivelytekniikka.
Hoidon nimi tulee tavasta, jolla öljyt pudotetaan selkärangalle – kuin vesipisarat.
Raindrop hoito on puhdistushoito fyysisellä ja psyykkisellä tavalla. Se on erittäin rentouttava ja tunteita herättävä hoito. Öljyt vaikuttavat voimakkaasti immuunipuolustukseen, kudoksiin, rentouttavat lihaksia, kohottavat mielialaa, laskevat stressitasoja ja rauhoittaa mieltä.
Hoito kestää 60-90min asiakkaasta riippuen. Suosittelen varaamaan 90min aikaa, koska hoito on paras kun se tehdään täysin kiireettömästi.
Kahvin ja muiden piristeiden käyttöä ei suositella hoidon jälkeen. Vettä pitää juoda reilusti.
Olisi myös hyvä välttää saunomista ja suihkussa käymistä saman päivän iltana, jotta öljyt saa vaikuttaa kauemmin.

AYURVEDA
Päässä sijaitsevat meille tärkeät, keskeiset elämän toimintoja ohjaavat elimet, kuten aivot, monien hermoratojen päät ja koko inhimillinen ajatustoiminta. Myös neljä tärkeätä tuntoelintä silmät, korvat, nenä ja suu ovat pään alueella. Perinteisessä intialaisessa hoitomuodossa, Ayurvedassa eli elämän tieteessä, suositellaan pään hieromista joka päivä. Pään alueen verenkierto ja muut virtaukset voivat häiriintyä lihasjännityksistä tai –kivuista. Nämä jännitykset vähentävät aivojen hapensaantia ja vitaalienergian virtausta.

Tämä hoito sopii erityisen hyvin stressaantuneille, levottomille ihmisille, unettomuusongelmiin, purentavikaisille, päänsärkyä, migreeniä poteville, yleisiin kiputiloihin ja tietysti kaikille jotka haluavat rentoutua ja latautua.

Tätä hoitoa monet asiakkaani kutsuvatkin pään nollaus hoidoksi ja sitä se totisesti on kun uskaltaa antaa itsensä rentoutua.
Hoidossa käytän yrttiöljyjä, joten on tärkeää kertoa, jos olet allerginen jollekin tietylle aineelle.

Hoito painottuu pään alueeseen, josta kevyesti hieron energiapisteitä. Rauhallinen musiikki soi taustalla ja hetki on kiireetön.
Hoidon aikana hoidettavalla on lupa nauttia ja vain olla. Kiireiseen elämään saa hetken hengähdystauon ja voi keskittyä vain itseensä. Loppupäivä olisi muutenkin hyvä olla ihan rauhassa ja nauttia elämän ihanuudesta.

HOPI-KORVAKYNTTILÄ
Korvakynttilät valmistetaan käsityönä luonnollisia ainesosia käyttäen. Korkeatasoisen tasalaatuisuuden takaavat arvokkaat hunajauutteet, eteerinen salviaesanssi, 100%:sen puhdas mehiläisvaha, murskatut perinteiset intiaanien lääkekasvit, ennen kaikkia salvia ja pensaskamomilla, A-vitamiini (betakaroteeni) sekä puhtaasti kasvatettu puuvilla. Pienet väri- tai pituuserot ovat vain osa tuotteen luonnonmukaista luonnetta ja antava sille käsintehdyn leiman.
BIOSUN-korvakynttilät luetaan klassisiin poisjohtaviin hoitoihin ja niitä voidaan käyttää menestyksekkäästi moniin pään alueen vaivoihin. Hoito on miellyttävä ja täysin kivuton. Lämpö, jota hoito lisää, vaikuttaa positiivisesti lymfajärjestelmään ja aineenvaihduntaan.

Hoitoa käytetään mm. kuulon parantamiseen, nenän, kurkun, otsa- ja sivuonteloiden ärsytysten helpottamiseen, vilustumistautien jälkitilat, korvien suhina ja soiminen, paineen tasaus päänsäryssä ja migreenissä, verenkierron, aineenvaihdunnan ja lymfan paikallinen aktivointi, aivopuoliskojen koordinointi, energiakierron stimulointi, tukosten avaaminen ja klassinen poisjohtava hoito, korvahygienia, korvavahan irrottaminen, hermorasituksen, unettomuuden hyperaktiivisuuden ja stressin rauhoittaminen, rituaaliset seremoniat ja meditaatio.
Vaikutuksessa voidaan erottaa fysikaalisesti seuraavat mienkiintoiset vaiheet: korvakynttilän sisällä oleva lievä alipaine (”kaminaefekti”) ja liekin luonnollisen liikkeen synnyttämä värähtely ilmapatsaassa saavat yhdessä aikaan tärykalvon hellävaraisen hieronnan. Tämä säätelee ontelojärjestelmän painetta, minkä hoidettavakin tuntee heti.

Asiakkaat ovat kuvailleet sitä spontaanisti hyvää tekevänä, vapauttavana ja kevyempänä tunteena lähinnä korvan ja pään alueella. Polttamisen aikana miellyttävä lämmöntunne voimistuu. Paikallisesti annosteltu lämpö vilkastuttaa aina ääreisverenkiertoa, voimistaa siten immunologista puolustusjärjestelmää ja vahvistaa kuonaa poistavaa lymfanestekiertoa.
Hoitotilanne
Kun asiakas saapuu hoitotilaan haastattelen hänet ja tutkin korvat käyttäen apuna korvalamppua. Näistä saamieni tietojen valossa lähden hoitamaan asiakasta. Asiakas käy kylkimakuulle ja sytytän korvakynttilän palamaan ja asetan sen hellästi asiakkaan korvaan. Samalla kun korvakynttilä palaa, hieron kevyesti hoidettavan korvan aluetta ja ohimoita ja näin aikaansaadaan vieläkin parempi rentous ja hoidon tehokkuuden moninkertaistuminen. Kun molemmat korvat on käyty läpi, puhdistan hieman korvia ja tutkin korvalampulla korvat uudelleen.
Hoidon jälkeen olo on rento ja raukea. Suosittelenkin yleensä ottamaan rennosti ainakin muutaman tunnin hoidon jälkeen.

MERIDIAANIHIERONTA
Meridiaanihieronta kuuluu yhtenä osa-alueena kiinalaiseen lääketieteeseen. Päätavoite meridiaanihieronnassa on saada elimistö voimistumaan ja toimimaan tasapainoisemmin. Meridiaanit ovat niinsanottuja energialinjoja joissa myös akupunktiossa käytettävät pisteet monesti sijaitsevat. Hieromalla kevyesti koko energialinja läpi, saadaan virtausta voimistettua ja täten elimistö tasapainottuu.
Hoitotilanne
Asiakas saapuu hoitotilaan ja teen haastattelun yleistilanteen kartoittamiseksi. Sen jälkeen asiakas riisuutuu ja peittelen hänet hierontapöydälle vatsamakuulleen ja hoito alkaa. Hoidossa käytän luomu oliiviöljyä, koska se yleensä sopii jokaiselle, mutta ilman öljyäkin hoito onnistuu ja myös ohuiden vaatteidenkin läpi jos vaatteita ei halua ottaa pois. Kehon ääriosissa pyydän asiakasta hengittämään kolme kertaa syvään samalla painaen hengityksen tahdissa kehon energiapistettä. Syvään hengitys rentouttaa ja on todella tärkeää myös näin muistuttaa oikeasta hengitystekniikasta. Taustalla soi rauhoittava musiikki, asiakkaalla on lupa rentoutua ja nauttia.
Loppupäivä meridiaanihieronnan jälkeen kannattaa ottaa mahdollisimman rennosti ja antaa aikaa itselleen nauttien elämästä. Olo monesti onkin todella raukea, koska elimistö tarvitsee kaiken energian voimistaakseen ja korjatakseen itseään.

Veden juonti hoidon jälkeen on tärkeä muistaa